Friday, 16 February 2018

5 Tips Untuk Mendapatkan Kulit Cantik, Sihat dan Muda


Assalamualaikum dan Selamat Pagi.


Zaman sekarang semua orang berlumba-lumba nak cantikkan. Pagi ini Cik Faz nak share ngan kawan-kawan semua 5 tips yang berguna untuk dapatkan kulit yang cantik dan nampak lebih muda.


Tips # 1 Minum air secukupnya. Sekurangnya 8 gelas sehari. Atau kiraan mudah setiap 25 kg berat = 1 liter air.






Tips # 2 Buat senaman muka untuk improved blood circulation.



Tips # 3 Topup collagen dalam badan untuk improve struktur dan lebih elastik.









Tips # 4 Ambil buah - buahan atau makanan yang kaya dengan Vitamin C untuk mengalakkan penghasilan collagen, mencerahkan kulit dan kulit akan jadi lebih sihat.





Tips # 5 Guna skincare yang betul.

  • Skincare yang sesuai dengan kulit.
  • Tiada bahan kimia bahaya.
  • Yang diuji secara klinikal 100% berkesan meningkatkan tahap kesihatan kulit.
  • Diformulasikan oleh pakar dan scientist yang bertauliah.
  • Dihasilkan dari bahan botanikal.
  • Bukan setakat kulit lebih cantik dan sehat tetapi jadi lebih muda.



Cik Faz dah jumpa skincare yang sangat berkesan. Tak sabar rasanya menunggu Mac ni nak try Youth Shaklee pulak.




Untuk booking meh whatsapp Cik Faz Cepat-cepat yer 0193494550



JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.


PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Seremban, Sendayan dan Parcel E Putrajaya. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.


PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank dan CIMB atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 869908)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +60193494550 (Fazlina) untuk sebarang bantuan

NAK DAFTAR AHLI
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, RYG dan DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.



Ur Trusted Shaklee Independent distributor


Fazlina bt Rosli

Whatsapp : +60193494550

Personal FB : Fazlina Rosli 

Instagram : shaklee_by_fazlina.rosli

Wednesday, 14 February 2018

5 Kelebihan CoQ Trol Shaklee



Assalamualaikum dan Selamat Petang.

CoQ-Trol is Back!

Sekarang anda dah tak boleh bagi alasan lagi badan rasa lemah, cepat letih lemau je memanjang.

Sebab Vitamin " Anti -  Lemau" Shaklee dah kembali.

Cik Faz nak share petang ni kenapa CoQ - Trol di panggil vitamin " Anti - Lemau ".





5 Manfaat CoQ Trol Plus untuk tubuh kita


1. Membekalkan Tenaga Berpanjangan

✅Kandungan CoQ10 yang lebih tinggi menghasilkan lebih banyak tenaga di dalam sel anda serta membekalkan tenaga dengan lebih cekap. 
✅Hasilnya, anda boleh menjalani hari anda dengan bertenaga, cergas, dan berkeyakinan! 
✅Peningkatan CoQ10 membantu:
1. Meningkatkan kekuatan otot.
2. Mempercepatkan pemulihan luka.


2. Peredaran Darah Yang Sihat


✅CoQ10 lebih tertumpu pada organ-organ yang menggunakan banyak tenaga seperti jantung. 
✅Peredaran darah yang sihat menunjukkan jantung anda kuat dan sihat. 
✅Untuk mengekalkannya berdegup dengan sihat, anda memerlukan CoQ10 tambahan yang membantu:
1. Menguatkan otot-otot jantung.
2. Menyokong fungsi jantung yang sihat.
3. Meningkatkan paras tenaga untuk mereka yang mengambil statin.


3. Sistem Reproduksi Yang Sihat

✅Selain bertindak sebagai antioksida yang kuat untuk melawan tindakbalas oksidatif, CoQ10 juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum. 
✅Pengambilan CoQ10 membantu:
1. Meningkatkan jumlah sperma yang sihat.
2. Meningkatkan pergerakan sperma.
3. Meningkatkan kualiti ovum.


4. Kulit Yang Berseri

✅CoQ10 juga terdapat di permukaan luar kulit yang melindungi kulit anda dari sinaran UV yang berbahaya. 
✅Ia juga membekalkan tenaga untuk sel-sel yang rosak memperbaiki diri mereka sendiri.
✅Jadi kulit anda kekal berseri dan kelihatan lebih muda. 
✅Pengambilan CoQ10 membantu:
1. Menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan
2. Meningkatkan tekstur kulit.


5. Meningkatkan Fungsi Kognitif

✅Bertindak sebagai antioksida yang melindungi saraf, CoQ10 membantu mengurangkan pembentukan plak amiloid, salah satu punca utama Penyakit Alzheimer, di dalam otak anda. 
✅Kekalkan kesihatan sel-sel otak dan tingkatkan memori, tumpuan serta minda anda dengan CoQ10 yang juga membantu:
1. Menjana fungsi otak yang sihat.
2. Meningkatkan fokus dan fungsi-fungsi sel otak.



JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.


PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Seremban, sendayan dan Parcel E Putrajaya. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.


PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank dan CIMB atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1273225)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +60193494550 (Fazlina) untuk sebarang bantuan

NAK DAFTAR AHLI
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, RYG dan DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.



Ur Trusted Shaklee Independent distributor


Fazlina bt Rosli

Whatsapp : +60193494550

Personal FB : Fazlina Rosli 

Instagram : shaklee_by_fazlina.rosli

Monday, 12 February 2018

7 Golongan Yang Sesuai Untuk Mengambil Energyzing Soy Protein (ESP) Shaklee

Assalamualaikum dan Selamat Pagi.


Lately ni ramai yang bertanya dengan Cik Faz tentang kepentingan Energyzing Soy Protein (ESP) Shaklee. Katanya siapa yang boleh mengambil ESP Shaklee ni.

Hari ni Cik Faz nak share golongan mana yang sesuai untuk mengambil ESP Shaklee.




Siapa perlu ambil ESP Shaklee?


1. Ibu mengandung – makanan nutrisi yg terbaik,membantu kehamilan dan perkembangan fetus dengan lebih baik

2. Ibu yang menyusu – mengalakkan dan mengekalkan penghasilan susu. Pengambilan esp yang konsisten sepanjang tempoh penyusuan dapat membantu perkembangan fizikal bayi yang lebih sihatPenghidap kencing manis

3. Kanak-kanak 1 tahun ke atas – sangat sesuai untuk tumbesaran yang sempurna 

4. Pelajar/pekerja/individu dewasa/warga emas - penambah tenaga/energy booster

5. Penghidap kencing manis

6. Lelaki dan wanita –  untuk mencegah dari penyakit

7. Orang yang alergik atau alahan.

8. Wanita ingin menguruskan badan



JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.


PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Seremban, Sendayan dan Parcel E Putrajaya. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.


PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank dan CIMB atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1273225)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +60193494550 (Fazlina) untuk sebarang bantuan

NAK DAFTAR AHLI
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, RYG dan DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.



Ur Trusted Shaklee Independent distributor


Fazlina bt Rosli

Whatsapp : +60193494550

Personal FB : Fazlina Rosli 

Instagram : shaklee_by_fazlina.rosli

Friday, 9 February 2018

6 Sebab Kenapa Perlu Memilih Omega Guard Shaklee

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

Walupun bulan lepas adalah promo Omega Shaklee bulan februari ini masih ramai lagi mencari Omega Shaklee. Sorang ambil 2 atau 3 botol. Kebanyakkan untuk perkembangan otak anak dan kolestrol.

Cik Faz hendak share kepada pembaca semua kenapa anda perlu memilih Omega Shaklee.

Kenapa Perlu Memilih Omega Shaklee :

1. Minyak ikan Omega Guard melalui penyulingan molekul 3 peringkat untuk membentuk ketulenan dan kepekatannya. 

Proses ini memekatkan lagi omega guard sekaligus menyingkitkan komponen yang merbahaya seperti raksa, plumbum, arsenik, kadmium, dioxins dan lain lain. 

2. Minyak ikan Omega Guard terhasil daripada minyak ikan laut air sejuk yang kaya dengan Omega 3.

Satu kajian sains mendapati masyarakat Inuit atau Eskimo mempunyai kadar penyakit jantung yang rendah berbanding masyarakat Eropah dan Amerika.

Hasil kajian ini menunjukkan mereka memgamalkan diet pemakanan yang kaya minyak ikan, walaupun kuarang memakan sayir sayuran. 

Sesetangah minyak ikan mempunyai.lebih Onega 6, yang terhasil dari hati ikan. Hati as we know, memang tempay kumpulnya bahan toksik kan. 

3.  1 sajian minyak ikan ini mengandungi 990 mg asid lemak omega 3 (546mg EPA dan 360mg DHA).

Kandungan asid lemak Omega 3 nya adalah yang paling tinggi berbanding jenama lain di pasaran. 

Kebanyakan minyak ikan di pasaran adalah dari hati ikan, yang menyebabkan kandungan DHA dan EPA sedikit. 


4. Proses penghasilan semulajadi 7 spektrum lengkap asid lemak omega 3 menghasilkan minyak ikan tulen yang mengandungi EPA, DHA , ALA dan yang lain. 

Oleh itu, Omega Guard juga adalah 3x lebih tumpat berbanding minyak ikan lain yang dihasilkan dari hati ikan semata mata.


5. Softgel nya halal dan diyakini. Proses halal Shaklee disahkan oleh Islamic Service of America (ISA) yang diperakui oleh JAKIM.


6. Omega Guard diperakui oleh Friends of The Sea. Ini kerana sumber berterusan minyak ikan Shaklee adalah semulajadi dan tidak mengganggu alam sekitar.



Siapa Yang Perlukan Omega Shaklee ini :


Ibu Hamil
  • Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
  • Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
  • Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
  • Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil

 Ibu Menyusu
  • Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
  • Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu

 Kanak-kanak


  • Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
  • Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
  • Memperkuat sistem imunisasi badan








Mereka yang mengalami masalah berat badan
  • Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.

Sering dilanda masalah kesihatan
  • Batuk berkahak, selesema berterusan
  • Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
  • Sakit Stroke

Ingin Mencuba Omega Shakle. Meh Whatsapp Cik Faz +60193494550 untuk dapatkan Omega pada harga istimewa.



JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.


PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Seremba, Sendayan dan Parcel E Putrajaya. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.


PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank dan CIMB atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 869908)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +60193494550 (Fazlina) untuk sebarang bantuan

NAK DAFTAR AHLI
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, RYG dan DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.



Ur Trusted Shaklee Independent distributor


Fazlina bt Rosli

Whatsapp : +60193494550

Personal FB : Fazlina Rosli 

Instagram : shaklee_by_fazlina.rosli