Thursday, 16 August 2018

Promo Shaklee Ogos 2018

:: PROMO SHAKLEE OGOS 2018 ::

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Cik Faz nak share apa promo best bulan ni. Ramai yang suka bila tau vivix ada promo. murah dan dapat free membership katanya.












TERBAIK BULAN OGOS! Masih melimpah dengan promosi

🍇 Vivix beli 6 percuma 1
🍇 Vivix beli 2 diskaun 5%
🍃 Alfalfa Complex beli 3 diskaun 5%
👩 Youth Skincare percuma Facial Device

💁 Breastfeeding /Postnatal Set percuma hadiah

Berminat untuk dapatkan shaklee promo boleh whatsapp je saya yer.

📱 www.wasap.my/60193494550/shaklee


JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.


PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Seremban dan Sendayan. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.


PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank dan CIMB atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1273225)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +60193494550 (Fazlina) untuk sebarang bantuan

NAK DAFTAR AHLI
  • Daftar keahlian dengan RM 75.00 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, RYG dan DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.



Ur Trusted Shaklee Independent distributor


Fazlina bt Rosli

Whatsapp : +60193494550

Personal FB : Fazlina Rosli 

Instagram : shaklee_by_fazlina.rosli

Wednesday, 18 April 2018

32 Sebab Kenapa Perlu Memilih ESP Shaklee


Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Sempena promo ESP bulan ni dengan belian 5 tin ESP berpeluang untuk dapatkan Off Rm 50.00 memang sangat lah berbaloi. Bukan tiap bulan tau promo ni.


Image may contain: text



Nak beli sendiri secara online pun boleh. Yerlah nak guna kredit kad ke kan. Boleh klik di sini secara ONLINE.


Ok. Cik Faz nak share apa kebaikan ESP ni.


Kebaikan dan Kelebihan ESP


1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak bersifat keasidan.
2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam 
3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.
5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan, 
6. Memberi ton warna kulit yang sekata
7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
10. Rendah lemak, tanpa kolestrol
11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi
12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan
15. Membantu mengurangkan risiko kanser, 
16. Bertindak sebagai antioksidan, 
17. Menguatkan sistem imun tubuh, 
18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik, 
19. Memelihara kesihatan jantung 
20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua
21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan  sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones. 
24. Membantu merendahkan paras kolestrol, 
25. Mencegah osteoporosis 
26. Membantu pembentukan sel-sel baru.
27. Membantu menyembuhkan gastrik. 
28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.
29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.
30. Memudarkan parut
31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak
32. Kecantikan kulit dan rambut


Perbezaan ESP dengan soya lain


1. Dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari risiko toksin)
2. mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan
3. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
4. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
5. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
6. Rendah lemaktanpa kolestrol
7. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi



JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.


PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Seremban, Sendayan dan Parcel E putrajaya. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.


PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank dan CIMB atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 1273225)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +60193494550 (Fazlina) untuk sebarang bantuan

NAK DAFTAR AHLI
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, RYG dan DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.



Ur Trusted Shaklee Independent distributor


Fazlina bt Rosli

Whatsapp : +60193494550

Personal FB : Fazlina Rosli 

Instagram : shaklee_by_fazlina.rosli

Tuesday, 17 April 2018

11 Sebab Kenapa Perlu Memilih Shaklee Sebagai Suppliment Ketika Menyusukan Anak

Assalamualikum. Dan Salam Sejahtera.

Hari ini cik Faz nak share pengalaman semasa menyusukan anak. Ramai bertanya bagaimana Cik Faz dapat exclusively menyusukan anak sehingga 2 tahun. Cik Faz pun tak sangka. Sebenarnya dari masa mengandung lagi cik Faz dah amalkan makan suppliment shaklee ni. Sebab terasa sangat bezanya mengandung masa anak 1st tanpa apa-apa makan suppliment shaklee berbanding dengan amalkan shaklee.



Image result for set menyusu shaklee

11 Sebab kenapa anda perlu mengamalkan suppliment shaklee sepanjang tempoh mengandung:

1. Kulit bertambah cantik dengan adanya B Complex, Vit C dan ESP
2. Luka, parut dan stretch mark/selulit beransur pulih dengan adanya Vit C & ESP.
3. Kulit bertambah cerah dengan adanya ESP
4. Rambut dah kurang gugur dengan adanya ESP yg menguatkan rambut dan kuku
5. Suami pun rasa best, dah tak perlu manjakani dgn adanya Alfalfa. Macam anak dara you..
6. Badan bertenaga, Dulu penat dan cepat mengantuk,sekarang tidur lambat pun takpe.  ini kerana dengan bantuan B complex dan VITALEA.
7. Tidak lagi diserang sakit kepala dengan adanya B complex dan OSTEMATRIX
8. Baby cepat kenyang dengan pengambilan ESP dan susu juga menjadi pekat.
9. Tidak lagi mengalami kejang kaki dengan adanya OSTEMATRIX
10. Senang bangun pagi pun sebab ada OSTEMATRIX
11. Dulu saya ni jenis susah buang air besar, kadang2 sampai seminggu sekali. Sekarang tiap2 hari saya dapat membuang lagi...dengan adanya ALFALFA

Nak tau apa suppliment shaklee yang cik Faz amalkan.

ESP
Image result for esp shaklee



















ESP ni protein. Kalau tengok carta piramid makananan, protein boleh didapati dari sumber tenusu atau daging dan makanan laut. Tapi cara kita memasak selalunya telah memusnahkan protein dalam makanan tersebut. Protein akan termusnah pada suhu melebihi 37 darjah celcius.  Kalau minum ESP, nanti kita akan nampak susu badan menjadi lebih pekat. Ala-ala creamier gitu. hehe. Bayi yang minum susu ibu pula akan kenyang lebih lama. Protein ESP membantu pertumbuhan sel2 bayi dengan lebih baik di samping memberi tenaga kepada ibu. Bonus buat ibu menyusu, kulit akan menjadi gebu, parut2 memudar dan sebarang luka akan lebih cepat sembuh dengan pengambilan ESP. ESP ni memang terkenal sebagai ejen yang membantu menambah dan memekatkan susu ibu.

Alfalfa
Image result for alfalfa shaklee


Alfalfa tergolong dalam kalangan galactagogue yakni herba yang mampu meningkatkan penghasilan susu badan. Selain alfalfa, halba dan adas juga tergolong sebagai galactogogue dan menjadi bahan dalam teh penambah susu badan yang terdapat di pasaran. Selain itu, alfalfa juga memberi tenaga kepada ibu. Ummi sendiri jatuh hati dengan Shaklee disebabkan alfalfa. Selepas bersalin anak kedua yang mana jarak dengan anak sulung tak sampai pon setahun (huhuhu), memang ummi penat sangat- sangat. Pukul 9 malam dah ngantuk. Lepas bersalin anak ketiga 2 tahun kemudian, ummi perasan yang letih mengasuh 3 anak tak seteruk masa anak 2 orang. Sebenarnya, masa tu ummi baru mula ambil alfalfa. Paling seronok, masalah keputihan yang memang jadi problem ummi dari zaman anak dara pon dah takde. Susu pulak? alhamdulillah… banyak.

Ostematrix
Image result for ostematrix shaklee


Ostematrix ni sebenarnya kalsium magnesium dan Vitamin D. Masa hamil, baby perlukan bekalan kalsium yang banyak untuk membentuk tulang. Jika ibu tak ambil kalsium yang cukup, kalsium dari tubuh ibu yakni dari tulang dan gigi akan diserap bagi membekalkan kalsium yang cukup kepada bayi. Begitu juga ibu menyusu. Kalsium diperlukan dalam penghasilan susu ibu yang kaya dengan kalsium dan zat lain. Oleh itu, ibu wajar ambil kalsium yang secukupnya untuk mengelak masalah osteoporosis, gigi patah atau sakit2 tulang akibat kalsium yang telah diserap. Kita berkobar-kobar nak beri yang terbaik untuk anak tapi tak naklah sampai rosakkan badan sendiri pula. Keluarga kita memerlukan seorang ibu dan isteri yang sihat untuk kesejahteraan kan? Pastikan Kalsium kita mencukupi ye.
Selain tu, kekurangan kalsium memberi kesan semasa PMS (Pra Menstrual Syndrome). Masa nak dekat datang bulan, susu akan menjadi kurang dengan tiba- tiba. Sebenarnya, masa ni kalsium dalam tubuh jadi kurang. Untuk elak masalah ni, ibu digalakkan ambil bekalan kalsium yang mencukupi. Kalsium juga elok dalam menangani masalah “period pain” iaitu kekejangan dan sakit di bahagian rahim semasa datang bulan
Vitalea, B Complex dan Vitamin C merupakan vitamin asas yang ada dalam apa juga set yang ditawarkan. Ianya merupakan gabungan vitamin yang bertindak seperti berikut:

Vitamin B Complex
Image result for b complex shaklee


B Complex berfungsi membantu ibu mengawal tekanan. Salah satu faktor mempengaruhi kuantiti susuibu ialah emosi ibu sendiri. Ibu yang stress menyebabkan susu merudum manakala emosi gembira membuatkan susu lebih banyak terhasil. Nak bonus lagi? B is for beauty. Vitamin B Complex mengandungi unsur yang mempengaruhi warna kulit, memberikan tona kulit yang sekata buat ibu.


Vitamin C
Image result for vitamin c shaklee


Berfungsi meningkatkan imunisisasi tubuh dengan membantu penghasilan antibodi. Kesihatan ibu amat penting. Jika ibu demam atau sakit, susu akan merudum. Di samping itu, khasiat vitamin C ini juga disalurkan menerusi susu ibu kepada anak tersayang menjadikan bayi lebih sihat, jarang dihinggapi penyakit. Ini diakui oleh ramai ibu menyusu yang mengambil vitamin C

Vitalea.
Image result for vitalea shaklee

Merupakan multivitamin yang mengisi ruang2 kosong nutrisi yang didak diperoleh dari sumber makanan. Kajian menunjukkan individu yang konsistem mengambil vitalea sukar dijangkiti penyakit dalam setahun. Uniknya Vitalea, ianya diengkapi dengan Iron, supplemen yang membantu dalam penghasilan hemglobin darah dan mengelak masalah anemia.



JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.


PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Seremban, Sendayan dan Parcel E Putrajaya. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.


PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank dan CIMB atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


NAK BELI SET SHAKLEE

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 869908)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram +60193494550 (Fazlina) untuk sebarang bantuan

NAK DAFTAR AHLI
  • Daftar keahlian dengan RM 79.50 anda layak beli produk Shaklee dengan harga jimat serta bonus tunai.
  • Income lagi hebat jika join team business kami, RYG dan DARE TO DREAM TEAM (D2DT) yang mempunyai ahli aktif, kelas online percuma dengan masa yang fleksibel.
Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.



Ur Trusted Shaklee Independent distributor


Fazlina bt Rosli

Whatsapp : +60193494550

Personal FB : Fazlina Rosli 

Instagram : shaklee_by_fazlina.rosli