Tuesday, 20 October 2015

TIP : 4 RAHSIA ANAK CERGAS, CERDIK, CERIA




Siapa yang tidak mahu mendapat anak sihat dan pintar. Itu semua impian setiap yang bergelar ibu ayah. Anak yang cergas, cerdik dan ceria bukan boleh diperoleh tanpa sebarang rangsangan. Pelbagai usaha perlu ibu ayah lakukan jika ingin mencapai impian tersebut.

Secara umumnya pembentukan otak manusia bermula pada lapan minggu pertama kehamilan bakal ibu. Otak adalah satu-satunya bahagian organ badan manusia yang akan terus berkembang sehingga bayi lahir. Rangsangan kepada bayi perlu dilakukan sejak dari dalam kandungan lagi.


4 Rahsia Anak Cergas, Cerdik, Ceria

1. Pertuturan

Bercakaplah dengan bayi anda setiap saat. Biarpun si kecil tidak faham apa lagi tetapi otaknya menyerap apa sahaja yang didengari dan dilihat. Berikanlah ucapan "Assalammualaikum/hello sayang, ini mama/papa, anak mama/papa ni bijak/pandailah dan sebagainya lagi kata-kata pujian yang positif. Cara ini dapat mengeratkan hubungan anda dengan anak selain boleh merangsang IQ bayi lebih tinggi serta perkembangan pertuturan yang lebih cepat.


2. Sentuhan

Semasa melakukan komunikasi, lakukan ia serentak dengan sentuhan dan belaian. Bayi memang suka dibelai dan disayangi. Cara ini dapat merangsang hormon gembira dan ceria si manja. Urutan juga dapat memberikan ketenangan kepada bayi selain mengurangkan dia meragam. Bayi yang gembira dan ceria akan membesar dengan lebih baik kerana rangsangan positif yang diterimanya. Pastikan emosi ibu juga dalam keadaan ceria dan gembira ketika melakukan rangsangan ini!

3. Bunyi

Bayi yang terdedah kepada bunyi seperti bacaan al-Quran, zikir, irama muzik klasik secara berulang-ulang sejak dari dalam kandungan mampu merangsang serta optimalkan fungsi-fungsi otaknya. Bayi yang terbiasa dengan bunyi-bunyian tersebut lebih cenderung untuk kurang meragam, tenang, mudah tidur yang menjadi antara kriteria pentng untuk membesar sihat, cerdas secara optimal.


4. Pemakanan yang sihat

Amalan pemakanan sihat sepatutnya bermula sejak ibu disahkan mengandung lagi. Kemudian ia disambung dengan penyusuan susu ibu secara eksklusif selama enam bulan dan diikuti dengan pengenalan kepada makanan pejal. Pemilihan makanan yang dimakan oleh ibu memainkan peranan penting kerana anak yang menyusu susu ibu turut menikmati khasiat makanan yang sihat. Selain itu bayi yang sudah mula makan makanan pejal hendaklah disajikan dengan makanan yang disediakan sendiri yang terdiri daripada buah-buahan, sayur-sayuran, bijirin, ikan, daging, ayam dan bermacam lagi makanan berkhasiat lain. Ia ternyata lebih bagus berbanding makan segera bayi yang dibeli.



PESANAN :
Anak yang sudah meningkat umur memasuki 1 tahun boleh juga diberikan makanan tambahan (suppliment) bagi membantu pengembangan otak dan tubuh mereka.



JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam
  • Selamat (sijil Halal dan kelulusan KKM)
  • Semulajadi
  • Berkesan
  • Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
  • Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.


PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Kuala Terengganu, Gong Badak, Kuala Nerus, ILP Gong Badak, Uniza dan UMT. Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, City-Link, GDex atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda. Tempoh normal untuk penghantaran ialah 1-5 hari bekerja.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank dan CIMB atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.


SAYA NAK BELI SET SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda mempunyai beberapa pilihan:
  • belian online dengan menggunakan kad debit atau kad kredit
  • belian di cawangan Shaklee terdekat (ID: 869908)
  • hubungi saya di talian WhatsApp / Telegram 019.3494.550 (Fazlina) untuk sebarang bantuan



Anda juga boleh dapatkan produk ini terus daripada saya. Hubungi saya untuk dapatkan rangkaian produk Shaklee dengan konsultasi percuma atau pendaftaran sebagai ahli Shaklee.


Ur Trusted Shaklee Independent distributor

Fazlina bt Rosli
SMS/WhatsApp : 019.3494.550
FB Page: fazlina rosli
Instagram : ibufaidhanazarajualshaklee


1 comment: